Følg oss på sosiale medier
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Ikon

Ole Deviks vei 44
0668, Oslo - Norge

FÅ ET  TILBUD
arrow&v
Vi er landsdekkende!
© 2023 Nordic Drinks AS 
Montazar Markedsføring.
920 24 900

Ved hjelp av SIM-kort og kontrollsenter fra Telenor har Jan Erik Finne og Nordic Drinks gjort kaffe på arbeidsplassen billigere, mer miljøvennlig og smakfullt.
 

Under dekselet på 'kaffedatamaskinen' er det installert 50 sensorer. Hver og en har oppgaver som gjør kaffebrygging mer knirkefritt på arbeidsplassen. Sensorene kommuniserer over internett til et kontrollsenter som overvåker maskinene i sanntid. 
 

Jeg har vært i kaffebransjen i 25 år, og så hvor lite effektive vi var. For å lage bedre maskiner, trengte vi ny teknologi og et SIM-kort som kunne koble maskinene til internett, sier Finne. 
 

Målet på sikt er å kunne lage maskiner som kan fylle på kaffebønner selv og være helt selvkjørende, sier Jan Erik Finne.
 

For å lage god kaffe er det en rekke faktorer som må være på plass. Sensorene i Nordic Drinks sine maskiner styrer temperatur og desibelnivå på kverna, måler hvor mye grut som er samlet opp, og gir beskjed hvor full dryppskålen er. 

 

Ved å måle disse verdiene over nettet kan vi være i forkant og utføre preventive tiltak som reduserer servicebehovet, sier Finne og anslår at selskapet har kuttet ned antallet servicebesøk med 90% på grunn av dette. I tillegg sparer kundene vesentlig med tid, og miljøet blir spart for utslipp fra servicebilene. 

Vi foretar reparasjoner og justeringer over nettet, noe som gjør at antallet servicebesøk blir betydelig redusert. Via et SIM-kort som sender informasjon hvert femte minutt, kan man enkelt få beskjed om når det må skiftes deler på maskinene. Bytte av maskindeler skjer planlagt og i forkant av driftsstans, forteller Finne.  

Så langt har Nordic Drinks satt 300 IoT-koblede maskiner i gang, men selskapet er bare i startgropa. 

Målet på sikt er å kunne lage maskiner som kan fylle på kaffebønner selv og være helt selvkjørende. Vi er ikke der ennå, men det vil nok skje en gang i fremtiden, sier Jan Erik Finne. 

Partneransvarlig i Telenor, Vidar Skogdalen opplever økt etterspørsel fra gründerfirmaer som ønsker å koble produktene sine opp til internett. I samarbeidet med Nordic Drinks har Skogdalen hjulpet til med råd og veiledning, teknisk bistand og anbefaling av teknologi.

Nordic Drinks hadde en spennende visjon. Det er fantastisk å se hva de får til allerede nå. Det er ikke tvil om at Internet of Things gjør at bransjer og bedrifter kan jobbe mye mer effektivt, sier Skogdalen.